Heise: Dyvekes Sange + Operaarier
20. June, 2021
16:00
Østergaard Musik

Signe Sneh Durholm, sopran og Erik Kaltoft, klaver

Signe Sneh Durholm er en alsidig lyrisk-koloratursopran med bredt spænd i stemmen – fra Nattens Dronning i Tryllefløjten, Mimi i La Bohéme til Lulu i Alban Bergs Lulu. Signe er uddannet på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater. Signe har optrådt på de fleste danske operascener samt været gæstesolist flere steder udenfor Danmark. Desuden har hun ved flere anledninger optrådt for H.K.H. Dronning Margrethe II og Kongehuset. Signe har modtaget flere anerkendelser, sang- og konkurrencepriser, legater samt hæderslegater og flotte anmeldelser.

Erik Kaltoft er uddannet på DJKM og har perspektiveret den i Frankrig hos Yvonne Lefébure. Erik’s musikalske profil er karakteriseret ved et højt aktivitetsniveau – både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som medlem af kammermusikgrupperne The Elsinore Players og LINensemble har han turneret i Sydamerika, Japan, Korea, Kina, Vietnam og de europæiske lande. Erik har medvirket ved uropførelsen af mere end 200 værker – hovedsagelig danske, og sammen med en lang række cd-indspilninger med overvejende ny musik, dokumenterer disse udfoldelser en påtrængende interesse for Ny-tid og Nu-tid. Efter en lang årrække som docent ved Det Jyske Musikkonservatorium var Erik Kaltoft 2005 – 2010 professor ved Det Fynske Musikkonservatorium i Odense.

Programmet består af Peter Heises sangkreds Dyvekes Sange, som er komponeret til Holger Drachmanns digtcyklus, der omhandler kærlighedsaffæren mellem Christian II og Dyveke. Desuden vil der være operaarier af bl.a. Mozart og Puccini.