25mar19:30ELEKTRA / Die SchleppenträgerinElektra er et samarbejde med Staatsoper Hamburg og Det Kongelige Teater19:30(GMT+01:00) Operaen, Det Kongelige Teater

Detaljer

I Strauss’ dramatiske opera er Elektra, sunget af verdensstjernen Lise Lindstrom, forblændet og opslugt af hadet til sin fars mordere.

Dirigent: Thomas Søndergård
Iscenesættelse og scenografi: Dimitri Tcherniakov
Kostumedesign: Elena Zaytseva
Lysdesign: Gleb Filshtinsky
Videodesign: Tieni Burkhalter
Dramaturg: Tatiana Werestchagina
Instruktør ved genopsætning : Thorsten Cölle

Verdensstjernen Lise Lindstrom er på besøg som den hævngerrige Elektra, der i sit altfortærende raseri lever for at gengælde mordet på sin far.

Hver dag tænker Elektra på sin myrdede far og planlægger blodig hævn. Hun lever under samme tag som sin fars mordere – moderen og hendes elsker. Elektras tørst efter hævn er altoverskyggende og kolliderer med hendes søsters drøm om et liv i harmoni med ægteskab og børn.

Den krævende titelrolle synges af den amerikanske sopran Lise Lindstrom, der synger på de største, internationale operascener som Metropolitan Opera i New York, Wiener Staatsoper og Royal Opera House i London. På den stjernebesatte rolleliste står også verdensnavnet Violeta Urmana, den internationalt efterspurgte, danske baryton Johan Reuter samt svenske Elisabeth Strid, hvis karriere har ført hende til en lang række af verdens førende operascener.

Dmitri Tcherniakov, en af verdens mest efterspurgte operainstruktører i dag, lader det musikalsk høj­ spændte drama om den dysfunktionelle familie udspille sig som en psykologisk krimi i en moderne herskabslejlighed.

Strauss så i 1903 skuespillet Elektra af den østrigske forfatter Hugo von Hofmannsthal og følte straks, at stykket indeholdt alle ingredienser til en højdramatisk opera. Dette blev startskuddet til et årelangt makker­ skab mellem Hofmannsthal og komponisten, og duoens frugtbare samarbejde, der omfatter seks operaer, fortsatte indtil forfatterens død i 1929.

Elektra synges på tysk med danske overtekster.

Elektra er et samarbejde med Staatsoper Hamburg.

Tid

(Lørdag) 19:30(GMT+01:00)