09dec16:0019:30Händels Messiasmed Akademisk Orkester og Kor16:00 - 19:30(GMT+01:00) Nærum Gymnasium

Detaljer

Akademisk Orkester og Kor under ledelse af Nenia Zenana opfører

HÄNDELS MESSIAS

på Nærum Gymnasium, lørdag d. 9. december kl. 16

Det er en mangeårig, fast tradition for Akademisk Orkester og Kor at opføre Händels Messias. Dirigent Nenia Zenana fortolker hvert år værkets budskab i et tema, og i årets opførelse af Messias er det gennemgående tema: Taknemmelighed.

At formå at finde taknemmeligheden og glæden ved livet trods de udfordringer, smerter, tab og kriser, vi alle kommer igennem. At finde styrken, i de situationer, til at leve et hverdagsliv med glæder, sjov, alvor og nærvær, så det næsten føles helt almindeligt.

Den slags glæde emmer Messias af. I slutningen af anden del, giver Händel os det storslåede ”Halleluja!” Ikke mindre end 168 gange synges der Halleluja. På én gang storslået og meget enkelt og hverdagsagtigt – glæden, taknemmeligheden, livet! Det kommer lige efter satsen, hvor vi sættes fri af alt det, som har været snærende eller låsende – alt det som har bundet vores vinger og hæmmet vores rødder. Nu sættes vi fri til at ånde og leve og være. Nyde solen, regnen eller vinden i ansigtet og duftene og lydene som mætter vores sanser, så vi mærker, at vi lever.

Solister:

Sopran Signe Sneh Durholm

Alt Nana Bugge Rasmussen

Tenor David Danholt

Bas Jens Søndergaard

Tid

(Lørdag) 16:00 - 19:30(GMT+01:00)

Sted

Nærum Gymnasium

Nærum Hovedgade 30, 2850 Nærum